Welkom bij Wielervereniging Oet Steem!
Home/Nieuws
Wie zijn wij
Clubkleding
Fietskalender 2017
Opgave toertochten
Trainingen
Video's
Foto's
Verslagen
Trainingen
archief
2017
Sponsoren
Contact
Interessante links
Gastenboek
Ledenpagina

WVCM Paastour Emmen

Na drie dagen ledigheid (voor sommigen) vandaag met Peter en Nico op de fiets gestapt. Eerst naar Emmen, een uurtje rijden, dat is te doen. Aangezien Peter een afspraak had ‘s middags (wat later een verjaardagsvisite bleek te zijn) gingen we al om 6.40 weg, wat niet Peter’s voorkeurstijd was om al in actie te komen. Starten in de tenniskantine van Emmen om 8 uur, 130 km peddelen, incl. pauze met Kaffee und Kuchen, dat moest dan allemaal net kunnen. En inderdaad, het lukte ook, maar vraag niet hoe. Onderweg kwam de rook van paasvuren ons al snel in de neus, maar de lol daarvan zat hem ook in glas op de weg en het weghalen van routebordjes. Eigenlijk bleek dat bijna overal aan de hand, zowel in Zuid Oost Drenthe als in Duitsland, waar we ook doorheen fietsen, met idem dito glas op de weg en paasvuurrestanten. De tocht zelf was prachtig. Een heel mooie omgeving, helemaal onbekend, en dat is ook wel een keertje leuk. Tot aan Vasse toe, achter Ootmarssum en Tubbergen kwamen we, een mooi eindje van huis. De terugreis was iets minder, want bordjes weg, veel klinkerwegen, een stevig doorrijdende groep om bij te houden (dat was wel leuk) en een lang stuk tegen de wind in, die behoorlijk aanwakkerde. Met zon was het aangenaam, zonder zon was het fris, tot aan een enkele regen- en hagelbui toe. Tegen 13 uur weer terug in een zeer beschaafde tenniskantine, met open haard (die helaas niet aan was). Na een sterke kop koffie weer naar huis, zeer voldaan met 130 km op de teller en 550 hoogtemeters.

Lies

 

PS. Overigens organiseert deze club ook een driedaagse vanuit Valkenburg, naar Luxemburg en de Eiffel, naast nog wat andere ambitieuze tochten (meer iets voor de renteniers onder ons)

 

 

WV Oldenzaal – Teutoburgerwoud

 

Als je in Ibbenbüren wilt fietsen is het vroeg dag. Om 6 uur vertrek, om dan tussen half 9 en 9 uur te starten bij het Aaseebad. Met fantastisch weer in het vooruitzicht, Super Sonntag zeiden de Duitsers, was er veel Nederlandse belangstelling. Er stonden 1600 fietsers aan de start, die je onderweg echter niet of nauwelijks terug zag. Het leuke is dat je dezelfde pauzeplek hebt, of je nu 90 of 115 km doet. En met voldoende tempoverschil (25,5 om 29,5 km/h) zit je dan toch weer gelijktijdig in Bad Iburg aan een flinke bak koffie en een groot stuk warm appelgebak, mit Sahne natuurlijk. De tocht is uitstekend te doen, ook al ben je nog niet zo getraind. Ieder jaar ook weer een beetje anders, maar altijd lange stukken en zo nu en dan een klimmetje, niet te lang en net leuk om de benen weer te voelen. En bij de laatste stop weet je dat je alleen nog maar 10 km hoeft te dalen. De Tecklenburg Rundfahrt is zwaarder, maar ook later in het seizoen. Dus zaterdags na Hemelvaart is er nog een herkansing mogelijk voor degenen die wat heuveltraining willen doen. Oet Steem was er deze keer weer bij, Oet Beem was met 7 fietsers nog wat beter vertegenwoordigd.

 Lies en Anne

 

Verslag 12 maart 2017

De een start al in januari, en de ander in maart. En of je nu in de winter spinning doet of niet, je moet op een gegeven moment toch echt weer naar buiten. Voor een aantal Oet Steem leden met gemiddelde ambitie was dat moment vandaag. Fokko (echt waar), Erik, Johnny, Johann, Corné, Jan Afman, Jan Beukema en Lies vertrokken om half 9 met een omwegje naar de Witte Molen, om daar de penningmeester en zijn coach te treffen. Helaas was de Witte Molen nog niet open, maar na 10 km in een oostenwindje was het gevoel er al wel dat er al gepresteerd was en koffie gepast. Dan maar weer op de fiets, richting Hellum, Steendam, Appingedam. Daar troffen we een Oet Steem lid met iets meer ambitie, Peter Jans reed nog met de kop in de wind, terwijl wij al comfortabel op de terugreis waren. De tijd van dit ritje was te kort om met iedereen een praatje te maken, dus het initiatief is zeker voor herhaling vatbaar. Met Limburgs Mooiste in het verschiet is dat ook zeker nodig. Motivatie is er, en gewichtsconstateringen waren er ook weer onderweg, altijd wel (leed)vermakelijk.

Gezellig gefietst, 25 km gemiddeld, en vrolijk geklaag, daar doen we het voor.

 ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Eerste zondag in de lente

 

Vraag je je af hoe je het wielerseizoen moet openen? Peter en ik niet meer, wij doen voortaan mee aan de Bruintjebeer toertocht in Musselkanaal.

 

Waarom deze tocht de Bruintje Beer Toertocht heet? Net zoals de Martinitoren hoort bij de stad Groningen en de Dam bij Amsterdam, hoort Bruintje Beer bij Musselkanaal. De beroemde koekjesfabriek van Branbergen in Musselkanaal maakte "Bruintje Beer"-koekjes met de beeltenis van deze stripheld. Door deze koekjes kreeg Musselkanaal (inter)nationale bekendheid. Bruintje Beer kreeg daarom een levensgroot standbeeld in het centrum van Musselkanaal. Zie http://www.bruintjebeertocht.nl/overBBT.php.

 

Je begint met een zomertijdgevoel (positief of negatief) en vanuit zonnig Stedum reden we door wat grondmist naar grijs Musselkanaal. Maar dan overkomt je de warmte van Oost-Groningen en Westerwolde. Gratis koffie bij de start, krentenbollen als je weggaat, na elke 10 km een bord dat je alweer 10 km gefietst hebt (het Ten Post gevoel-zie vorige week), na 30 km word je een warme WC in het gemeentehuis van Wedde aangeprezen, en na 50 km meteen muntje op alle terrassen van Bourtange gratis koffie met appelgebak, geserveerd door echte deernes (in een Oktoberfest tenue, maar dan bruin). Als klap op de vuurpijl bij terugkomst (door een finish-boog) een heerlijk spaghettimaal voor maar 3 euro, met gekookt ei, paddestoelen, kip en sla, dit alles ter compensatie van de verbranding onderweg. Verder hebben we natuurlijk ook gefietst, een prachtige route van 90 km met iets boven de 30 gemiddeld, veel bochten en ook klinkers en heel mooi landschap. Dat gemiddelde kwam vooral omdat we meerdere keren vruchteloos probeerden bij een goede groep aan te halen. De eerste 10 km lukte dat, maar door de bochten en het aanzetten viel het toch tegen met nog 80 km voor de boeg, niet wetend hoe het met de conditie zou zijn. Bij een volgende groep lukte aanhaken wel, maar toen bleek dat ze niet de tocht deden, en moesten we weer een stukje terugrijden.
Al met al viel het niet in peloton rijden mee (voor mij), met trekker Peter is zo’n gemiddelde een aardigheidje om te doen. Volgend jaar moet deze tocht op het programma wat ons betreft, al is wordt het calorieverbruik wel iets overgecompenseerd, niet goed met de Stelvio in het vooruitzicht. Een gezette fietser valt in dit gezelschap overigens in het geheel niet uit de toon, dat past bij Bruintje Beer na zijn winterslaap. Voertaal is Gronings.

Lies

Welkom op de website van Wielervereniging Oet steem uit Stedum!  | oetsteem@hotmail.nl