Welkom bij Wielervereniging Oet Steem!
Home/Nieuws
Wie zijn wij
Clubkleding
Fietskalender 2019
Opgave toertochten
Trainingen
Video's
Foto's
Verslagen
Trainingen
archief
Tecklenburg 2012
Tochten 2014
SWT
Tochten 2013
Tochten 2015
Tochten 2012
Algemeen
2017
SWT 10e editie
Sponsoren
Contact
Interessante links
Ledenpagina

                      11 deelnemers “Oet Steem” aan de Tecklenburg Rundfahrt                
 
Zaterdagmorgen om half zes vertrokken er 3 auto’s met daarop 11 racefietsen richting Duitsland. Nog niet naar Stedum, maar deze keer naar Tecklenburg, achter Enschedé, om daar alvast wat heuveltraining op te doen. Het volgende doel is over 3 weken,  Limburgs Mooiste, met een aantal niet eenvoudig te nemen hellingen en bovendien een forse afstand (tot 250 km).

Tien heren en een dame is een mooi deelnemersaantal aan deze pittige tocht in Tecklenburg,  voor de Stemer fietsclub in oprichting. Alle elf hebben de ronde uitgereden, met de afstand naar keuze, 100, 130 of 160 km. Niet iedereen deed dat fietsende, want bij de steile hellingen moest er soms noodgedwongen worden afgestapt, vanwege de steilheid en de zware benen. Als de helling te steil wordt en je de voeten niet op tijd lostrekt, val je om, wat  een fietster overkwam op de helling van 25%.  Enige filevorming voor de “muur” zou hier schuldig aan zijn. Dit voorval verliep gelukkig zonder schade, en de tocht werd dan ook succesvol met een Duits bier(tje) en cola voor de chauffeurs beklonken. Dit fietsen is wel heel anders dan thuis. Met tegenwind een goede kopfietser zijn is geen garantie voor gemakkelijk omhoog fietsen en omgekeerd.

Overigens hebben ook 7 Stemer fietsers aan de Noorderrondrit meegedaan, waarvan 2 met het shirt van Fietsploug Garrelsweer om de schouders, als leden van de Runploug Garrelsweer.
 

Welkom op de website van Wielervereniging Oet steem uit Stedum!  | oetsteem@hotmail.nl